خودرو حمل پول نقد با خودرو معمولی چه تفاوتی دارن؟

بازگشت به نوشته‌ها

حتما شما هم می دانید که برای انتقال وجوه نقد و مقادیر زیادی پول، از خودرو حمل نقل تجهیز شده برای حمل و نقل پول استفاده می شود. این خودروها صرفاً برای مجموعه هایی طراحی می شوند که نیازمند جابجایی پول نقد هستند. مصرف کنندگان خودروی حمل و نقل پول می توانند جزو بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، نهادهای خیریه مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، مصرف کنندگان مواد اولیه چاپ اسکناس و چک مانند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نهادها و سازمان هایی که از وجه نقد جهت معاملات خود استفاده می کنند. #ویکی‌پدیا

سازمان هایی که اقدام به معاملات سهام و اوراق بهادار می نمایند مانند کارگزاری های بورس و یا مجموعه هایی که از کالاهای گرانبها محافظت می نمایند مانند موزه ها، باشند. درجه مقاوم سازی این ماشین ها با توجه به شرایط محیطی متفاوت است. در این مقاله به بررسی ویژگی های خودروی حمل و نقل پول می پردازیم و انواع آن را بررسی می کنیم.

خودرو حمل پول

انواع خودرو حمل پول

خودروهای مخصوص حمل پول را از نظر میزان تهدید به دو نوع تقسیم می کنند که در درجه و نوع مقاوم سازی با یکدیگر متفاوت هستند:

خودرو حمل پول سبک

اگر نیاز به جابجایی پول نقد در سطح شهر دارید، خودروی حمل پول سبک می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. این نوع ماشین ها دارای بخش های محفظه گاو صندوق و بخش سرنشینان خودرو هستند. درجه مقاوم سازی این نوع خودروها با توجه به نیاز مصرف کنندگان قابل تغییر است.

خودرو حمل پول سنگین

اگر نیاز به حمل و جابجایی پول و یا وسایل گرانبها بین شهرها دارید و یا در مناطقی که ساکنین محلی آن دسترسی به سلاح های سنگین دارند، نیاز به جابجایی پول یا اشیا گرانبها دارید، خودروی حمل پول سنگین برای شما مناسب تر است. این نوع خودرو ها از نظر ظاهری با دیگر انواع ماشین حمل پول متفاوت هستند و به خودروی حمل پول زره پوش معروف اند. این ماشین ها در برابر نارنجک دستی، گلوله تیربار تا کالیبر 54، تله های انفجاری مانند فوگاز و موشک های دوش پرتاب مانند آر پی جی مقاوم هستند. این نوع ماشین ها در کلاس خودروهای تاکتیکی طبقه بندی می شوند.

ویژگی های خودرو حمل پول

تبدیل یک ماشین سواری معمولی به یک ماشین حمل پول ضد سرقت مناسب، نیازمند تخصص و تجربه بسیار است. در ساخت خودروی حمل پول باید ویژگی های زیر در نظر گرفته شود:

داشتن ظاهری عادی و غیر متفاوت

خودرو حمل پولی که در سطح شهر تردد می کند نباید جلب توجه کند. همه ما می دانیم که این خودروها همیشه در معرض سرقت و دستبرد قرار دارند. به همین دلیل تا جای ممکن نباید ظاهر چشمگیر و خاصی داشته باشد. زیرا با داشتن ظاهری جالب توجه، احتمال سرقت از آن افزایش می یابد.

یک ماشین حمل پول مناسب، باید طوری طراحی شده باشد که تا درب آن باز نشده کسی متوجه نشود که این یک خودروی حمل پول است. حتی نگهابانان آن نیز باید از لباس های ساده ای استفاده کنند که جلب توجه نکند. در زمینه مسلح بودن نگهبانان حمل پول نیز، کاملاً بستگی به میزان حساسیت فعالیت دارد که مسلح باشند یا نباشند. اگر فعالیت آنچنان خطرناک نیست، مسلح نبودن نگهبانان جلب توجه کمتری خواهد کرد.

رسوخ ناپذیر و ضد سرقت

مهمترین ویژگی یک ماشین حمل پول، ضد سرقت و رسوخ ناپذیری آن است. پیش از تولید یک ماشین حمل پول، باید آخرین تکنولوژی های امنیتی بررسی شده و به انتخاب خود مشتری روی خودرو نصب گردد. درب های ماشین حمل پول باید از نوع ویژه ی ضد سرقت باشد و از گاو صندوق های امن در آن استفاده گردد. همچنین بررسی عبور و مرور در اطراف ماشین نیز بر امنیت این ماشین ها می افزاید، بنابراین باید در ساخت این نوع خودروها در نظر گرفته شود.

طراحی تخصصی فضای داخلی خودرو

حجم فضای داخلی ماشین حمل پول باید با توجه به نیاز مشتری طراحی گردد. معمولاً در تمامی این خودروها، فضای داخلی باید به گونه ای باشد که مقدار زیادی وجه نقد را در خود جا دهد. معمولاً از یک صندوقچه عمودی در فضای داخلی اتاقک استفاده می شود که یک درب مجزای ضد سرقت برای آن تعبیه شده است. همچنین دو سکوی کوچک نیز درون اتاقک داخلی قرار دارد که کیسه های مخصوص حمل پول پر شده توسط بانک مرکزی در زیر و روی آن قرار میگیرد.

مقاوم سازی بدنه خودرو

مقاوم سازی بدنه خودروهای حمل و نقل پول، مطابق با نیاز مشتریان انجام می گیرد. به طور کلی یک استاندارد برای خودروهای ضد گلوله وجود دارد که به شرح زیر است. معمولاً برای خودروهای حمل پول سبک که در سطح شهر تردد می کنند، از استانداردهای BR1 تا BR6 استفاه می شود.

نام استاندارد معادل میزان تهدید مثال
BR1 D1 بسیار سبک خودروی معمولی
BR2 D2 ضد هجوم ضربه تیر
BR3 D3 ترکش نارنجک
BR4 D4 9 میلی متری کلت سبک
BR5 D5 کالیبر 45 کلت مگنوم
BR6 D6 39*7.62 کلاشینکف
BR7 D7 41*7.62 ژ3 و تک تیرانداز
BR8 D8 زرهی میدان نبرد اسلحه های سنگین

مراحل مقاوم سازی بدنه خودرو حمل پول می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مقاوم سازی شیشه ها در برابر حملات مسلحانه
  • مقاوم سازی داخل بدنه در برابر گلوله
  • تعویض باک، رادیاتور و باتری با نمونه های ضد انفجار
  • استفاده از لاستیک های ضد پنچری
  • استفاده از سیستم تصفیه هوا جهت جلوگیری از حمله با مواد اشک آور یا دودزا

تقویت توان مکانیکی خودرو حمل پول

طبیعی است که تجهیز و مقاوم سازی خودرو، موجب افزایش وزن آن می گردد. بنابراین نیاز است که توان مکانیکی خودروی حمل پول افزایش یابد. برای این کار نیاز است که شاسی خودرو جهت تحمل وزن بیشتر تقویت گردد. همچنین موتور آن جهت افزایش شتاب خودرو تقویت شود. برای ترمزهای این نوع خودروها نیز بهتر است از ترمزهای مناسب ABS استفاده شود تا در مواقع اضطراری بتوان از آنها استفاده کرد.

استفاده از تجهیزات دیجیتال، مخابراتی و الکتریکی

خودروهای حمل پول به دلیل موقعیت ویژه ای که دارند، باید از تجهیزات الکتریکی و دیجیتالی خاصی برخوردار باشند. این تجهیزات می تواند به نسبت نیاز مشتری متغیر باشد. در زیر به چند نوع از این تجهیزات اشاره می کنیم:

بی سیم ها:

ارتباط دائم خودروی حمل پول با مراکز کنترل و مراقبت، ضروری است. این ارتباط می تواند از طریق به کارگیری بی سیم ها برقرار گردد. بی سیم ها دارای تنوع بسیاری هستند که برای رهگیری دائم و مستمر این خودروها گزینه مناسبی محسوب می گردند.

سیستم موقعیت یاب یا GPS:

رهگیری خودروهای حمل پول، می تواند به صورت دقیق از طریق سیستم موقعیت یاب ماهواره ای یا GPS صورت گیرد.

سیستم تصویربرداری از اطراف خودرو:

کنترل عبور و مرورهای اطراف ماشین حمل و نقل می تواند کمک شایانی به برقراری امنیت این ماشین ها بکند.

دوربین دنده عقب:

به دلیل نصب صندوق پول در عقب ماشین، راننده خودروی حمل پول عملاً دید مناسبی از پشت ماشین ندارد. بنابراین نصب دوربین دنده عقب در این ماشین ها ضروری است.

سیستم حرارتی و دید در شب:

این سیستم ها مناسب خودروهایی هستند که قصد تردد در جاده ها را دارند. با داشتن این سیستم امنیت خودرو در جاده های تاریک برقرار می گردد.

سامانه جعبه سیاه:

این سامانه چندین سال است که بر روی خودروهای حمل اسکناس در خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم موجب می شود امکان گزارش گیری دقیق از خودرو به وجود آمده و پیگیری های بعد از حمله به خودرو به آسانی صورت بگیرد.

سامانه اخطار صوتی:

این سیستم ساده، باعث می شود تا در صورت حمله به خودروی حمل پول، دیگران نیز از این رویداد مطلع شوند.

سامانه اطفاء حریق:

با وجود این سامانه در خودروی حمل پول، می توان از وارد شدن خسارات احتمالی در اثر آتش سوزی به اسکناس یا اوراق بهادار موجود در ماشین، جلوگیری کرد.

 

حفاظت، مراقبت، و امنیت با امین حفاظ میهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به نوشته‌ها