تجهیزات حفاظتی رو بیشتر بشناسیم

بازگشت به نوشته‌ها

“تجهیزات حفاظتی”

حتماً شما هم جمله «اول ایمنی، بعد کار» را شنیدید. تامین امنیت کارکنان، جزو فاکتوهای اصلی و اولیه در هر کاریه. گاهی افراد ایمنی و تامین امنیت را جدی نمی گیرن و دلیلش تنها به درک افراد از خطرات بر میگرده. برخی اوقات افراد درک درستی از خطرات پیش رو ندارن و اون رو دست کم میگیرن. بسیاری از افراد معتقدن که این اتفاقات برای دیگرانه و برای اونها صدق نمیکنه. اما این طرز تفکر بسیار خطرناک و نادرسته. گاهی هزینه تامین امنیت، بسیار کمتر از هزینه جبران خسارته. تازه اگر خسارات پیش آمده، جبران پذیر باشن. از همین رو، در این مقاله، تجهیزات حفاظت فردی یا PPE رو بررسی می‌کنیم تا اطلاعات کامل‌تری در این مورد داشته باشیم. مقاله تجهیزات امنیتی رو مطالعه کنید.

تجهیزات حفاظتی فردی چیست؟

تجهیزات حفاظتی فردی یا همان PPE که مخفف کلمه Personal protective equipment است. PPE یکی از بخش های مهم هر کسب و کار در تمام دنیاست. در برخی از کشورها، پیش از آغاز کار در هر شغلی، دوره هایی بین 15 تا 30 ساعت برای آموزش نحوه حفاظت فردی در آن کار برگزار می شود. این دوره ها به حدی اهمیت دارند که افراد بدون گذارندن این دوره ‌ها اجازه حضور و فعالیت در برخی مشاغل را نخواهند داشت. #کلیپ

تجهیزات حفاظت فردی

تجهیزات حفاظتی فردی شامل طیف وسیعی از تجهیزات، لوازم و وسایلی است که به منظور محافظت از قسمت های مختلف بدن کارکنان، در برابر انواع خطرات احتمالی در محیط های کار طراحی، ساخته و ارائه می شوند. این لوازم از موهای سر گرفته تا کف پاها را محافظت می کنند و به نسبت کاری که قرار است انجام شود و میزان خطرات آن، برای مشاغل مختلف متفاوت است. انواع تجهیزات حفاظتی فردی عباتند از:

تجهیزات حفاظتی از سر و گردن، تجهیزات ایمنی چشم‌ها، لوازم ایمنی فردی دست‌ها، تجهیزات حفاظتی فردی تنفسی، تجهیزات ایمنی شخصی شنوایی، تجهیزات حفاظتی فردی پاها

در ادامه به نکاتی که برای تهیه هر یک از این گروه های تجهیزات حفاظتی فردی، لازم است بدانیم، اشاره می کنیم:

تجهیزات سر و گردن

همه ما تا اسم ایمنی سر و گردن را می شنویم، اولین چیزی که به ذهنمان خطور می کند، کلاه ایمنی است. استفاده از این وسیله یکی از مهم‌ترین، شناخته شده‌ ترین و پرمصرف‌ترین راه های حفاظت از سر و گردن است. نسبت به کاری که کاربر می خواهد انجام دهد، داشتن مقاومت بالا در برابر ضربات، احتراق، جریان الکتریسته و غیره برای کلاه ایمنی مناسب، ضروری است.

نکات خرید کلاه ایمنی

هنگام خرید این وسیله استاندارد، باید به موارد زیر توجه کنید:

وزن سبک: وزن کلاه ایمنی نباید از ۴۰۰ گرم بیشتر باشد. سنگینی بیش از اندازه این وسیله باعث آسیب به مهره گردن و ستون فقرات خواهد شد.

بنددار بودن: این وسیله باید بند داشته باشد تا به خوبی روی سر قرار گیرد و نیافتد.

دولایه بودن: این وسیله باید دو لایه باشد و فاصله لایه بیرونی و لایه داخلی کمتر از ۳ سانتی‌متر نباشد.

غیرقابل اشتعال: این وسیله از مواد قابل اشتعال ساخته نشده باشد تا در صورت بروز حوادث آتش سوزی، آسیب بیشتری به فرد وارد نکند.

حفاظ گردن: نوعی از این وسیله که توسط آتشنشانان یا جنگلبانان مورد استفاده قرار می گیرند، باید دارای حفاظ گردن نیز باشند تا به صورت کامل از سرو صورت و گردن کاربر محافظت کنند.

عایق برق: این وسیله باید در برابر جریان الکتریسته عایق باشد.

لبه دار بودن: این وسیله باید لبه دار باشد تا در برابر ضربات احتمالی از روبرو به صورت آسیبی نرسد و از صورت نیز به خوبی محافظت شود.

رنگ مناسب: رنگ این وسیله مناسب قابل تشخیص در شب و روز باشد و به راحتی دیده شود.

تجهیزات حفاظتی چشم‌ها

یکی از حساس ترین و آسیب پذیر ترین اعضای بدن انسان چشم ها هستند. تامین ایمنی چشم ها کاری بسیار حساس و واجب است. برای محافظت از چشم‌ها در برابر خطرات احتمالی مانند برخورد اجسام تیز، ورود ذرات و گرد و خاک، ورود مواد شیمیایی، آسیب نورها و اشعه‌ها، گرمای زیاد و مواردی شبیه به این می توان عینک های ایمنی استفاده کرد.

نکات خرید عینک ایمنی

پوشانندگی کل چشم: عینک ایمنی باید تمامی دور چشم‌ها را بپوشاند تا احتمال ورود ذرات، بخار گازها، گرما و غیره را از بین ببرد دقیقا مانند عینک شنا.

نشکن بودن: یکی از نکاتی که حتما باید به آن توجه کنید، شیشه ای نبودن عینک ایمنی است. عینک های ایمنی شیشه ای بسیار خطرناک هستند و با هر ضربه ای احتمال شکستن و آسیب رساندن به چشم را دارند. به همین دلیل حتما از عینک های ایمنی طلقی استفاده کنید.

ضدخش بودن: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه شود، ضدخش بودن عینک ایمنی است. جنس عینک ایمنی باید به گونه ای باشد که اگر جسمی با آن برخورد کرد، روی آن خش نیفتد و به دید کاربر خدشه وارد نکند.

مقاوم در برابر اشعات: از آسیب هایی که می تواند به چشم وارد شود، برخورد اشعات مضر و مخرب است. بنابراین عینک ایمنی باید مجهز به یو وی باشد تا در برابر اشعه‌های مضر مقاوم باشد و از برخورد آنها به چشم‌ها جلوگیری کند.

ضد بخار باشد: عینک ایمنی باید به گونه ای طراحی شود که دید کاربر را تحت هیچ شرایطی کاهش ندهد. به همین دلیل انتخاب عینک ایمنی ضد بخار خیال شما را راحت می کند تا اگر محیط کار بخار داشت، دید کاربر مختل نشود.

رنگ‌های عینک ایمنی

عینک های ایمنی، به تناسب کاربردی که دارند، رنگ های متفاوتی دارند. شما از روی این رنگ ها می توانید کاربرد و کارایی عینک ایمنی را متوجه شوید. کاربرد رنگ های عینک ایمنی عبارتند از:

سفید رنگ : مناسب سنگ‌تراشی، کاشی‌کاری، تراشکاری، آزمایشگاهی و غیره.

دودی رنگ: مناسب فضاهای بیرونی و آفتابی

زرد رنگ: مناسب فضاهای بخار گرفته، مه گرفته، فضاهایی که نور آبی مضر زیاد است.

قهوه ای رنگ: مناسب فضاهای بیرونی و آفتابی.

قرمز رنگ: این عینک‌ها نورهای مضر سبز را جذب می‌کنند.

آبی رنگ: رنگ آبی جذب کننده نورهای زرد رنگ است است و مناسب فضاهای کارخانه‌ای دارای لامپ‌های بخار سدیم است.

تجهیزات تنفسی

برخی از افراد در محیط هایی کار می کنند که در معرض استنشاق انواع بخارهای مضر شیمیایی، ذرات گرد و غبار، خاک و غیره هستند. استنشاق بعضی از این مواد در کوتاه مدت و برخی دیگر در طولانی مدت می توانند آسیب های جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کنند. به همین دلیل حفاظت از سیستم تنفسی، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای حفاظت تنفسی، از ماسک های متفاوتی استفاده می شود. استفاده از این وسیله توصیه میشه.

ماسک‌های ساده: از این وسیله در فضاهای کارگاهی به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل دهان و بینی استفاده می‌شود.

ماسک‌های فیلتردار: این ماسک‌ها معمولی هستند و یک مجرای تنفسی فیلتردار دارند. مانند ماسک‌هایی که اکثر مردم در زمان آلودگی هوا استفاده می‌کنند. این وسیله از ماسک های ساده، مقداری ایمن ترند.

ماسک‌های شیمیایی: این نوع وسیله به منظور جلوگیری از ورود مواد شیمیایی خطرناک به داخل دهان، حلق و ریه ‌ها استفاده می‌شوند. ماسک های شیمیایی، در حملات شیمیایی، استفاده در آزمایشگاه‌های شیمیایی، مکان ‌های آلوده به مواد شیمیایی، فضاهایی که احتمال آلوده بودن به ویروس‌ ها را دارند و غیره استفاده می ‌کنند.

تجهیزات حفاظتی دستی

دست ها همیشه نقش راهبری عملیات مختلف در هنگام انجام کارها را دارند. به همین دلیل امکان بروز حادثه برای این اعضا زیاد است. از انواع خطراتی که می تواند انگشتان دست، دست و بازوان را تهدید می کند، می توان به خطراتی نظیر درجه حرارت های بسیار بالا یا پایین، برخورد مواد مذاب با پوست، جرقه، شعله، لوازم تیز و برنده، لبه های ناصاف، مواد شیمیایی، مواد رادیواکتیو، ارتعاش بالا، الکتریسیته، مواد بیولوژیکی و غیره اشاره کرد. برخورد این مواد و اجسام به دست می تواند آسیب هایی نظیر سوختگی، قطع عضو، بریدگی، شکستی، تورم و کوفتگی، حساسیت ها، بیماری های سیستماتیک و غیره به دنبال داشته باشد. بنابراین میزان اهمیت حفاظت از دست ها در هنگام کار، برای همه ما آشکار است. برای حفاظت از دست ها از باید از دستکش ایمنی استفاده شود. استفاده از این وسیله توصیه میشه.

نکات خرید دستکش ایمنی

پوشانندگی کامل مچ دست، کف دست و انگشتان توسط این وسیله

مقاومت در برابر لرزش

جلوگیری از نفوذ سرما و گرما

مستحکم و مقاوم در برابر پاره شدن

تجهیزات حفاظتی پاها

یکی از معمول ترین حوادثی که در هنگام کار برای کارکنان اتفاق میفتد، آسیب به پا است. سقوط اشیا سنگین بر روی پا، سوختگی پا در اثر تماس با فلزات مذاب، جرقه ها و مواد شیمیایی خورنده، بریدگی، خراشیدگی و یا سوراخ شدن پاها، درماتیت ها یا اگزما در اثر تماس با طیف وسیعی از مواد نظیر اسیدها، بازها و بسیاری از مواد دیگر، سرما زدگی و یا سر خوردن از جمله حوادثی است که ممکن است برای پاها در هنگام کار در محیط های کاری مختلف اتفاق بیفتد. برای جلوگیری از بروز این حوادث می توان از کفش های ایمنی استفاده کرد. استفاده از این وسیله توصیه میشه.

نکات خرید کفش ایمنی

ضد آب بودن این وسیله

مقاوم بودن و سخت پاره شدن

نگهدارنده مچ پا

تقسیم وزن بدن در نقاط مختلف

تجهیزات حفاظتی شنوایی

برخی اوقات محیط کاری کاربر، پر از صداهای بلند یا آزاردهنده است. در این مواقع، کارکنان حتما باید از تجهیزات حفاظت فردی گوش استفاده کنند. برای محافظت از گوش باید از گوشی ایمنی استفاده کرد. گوشی ایمنی در فضاهایی که صدای محیط بیشتر از ۸۵ دسیبل باشد استفاده می‌ شود. از گوشی ایمنی در محیط هایی نظیر محیط‌های کارگاهی، نجاری‌ها، آهنگری‌ها و غیره استفاده می کنند.

 

حفاظت، مراقبت، و امنیت با امین حفاظ میهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به نوشته‌ها