نگهبان محله و وظایف او

بازگشت به نوشته‌ها

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و در پی آن گسترش ساخت و ساز ساختمان‌ها و شهرک‌های مسکونی، تامین امنیت و به کارگیری نگهبان محله به اصلی‌ترین دغدغه‌ افراد ساکن در شهرک‌های کوچک و بزرگ و محله‌ها تبدیل شده است. #ویکی‌پدیا

براساس ماده ۲۴ قانون مدنی: “هیچکس نمی‌تواند طرق و شوارع عامه و کوچه‌هایی را که آخر آنها مسدود نیست تملک نماید.” هیچکس حق جدا کردن بخشی از معابر عمومی را ندارد. همچنین نمی‌تواند مانع عبور و مرور افراد به منطقه‌ای خاص شود. وجود این قانون برای کسانی که دسترسی آسان به پلیس را نداشتند نگران کننده بود.

برخی نیز نگران امنیت ساختمان مسکونی و یا تجاری خود بودند. ساختمانی که در محلی خلوت و یا دورافتاده واقع شده بود. این افراد همیشه نگران سرقت و ناامنی در املاک خود بودند. آنها نمی‌توانستند عبور و مرور افراد مختلف به منطقه خود را کنترل کنند. به همین دلیل راه حلی ایجاد شد. افرادی تحت عنوان نگهبان محله آماده خدمت رسانی شدن. این نگهبان‌ها از آمادگی‌های لازم برای تامین امنیت منطقه مورد نیاز برخوردار هستن. وظیفه خدمت رسانی نگهبانان توسط موسسات حفاظتی و مراقبتی صورت می‌گیره.

نگهبان محله کیست؟

نگهبان محله به فردی گفته می‌شود که در ‌قبال مراقبت از اموال و اماکن خاص در محدوده زمانی مشخص حقوق تعیین شده‌ای را دریافت می‌کند. نگهبان‌های محله اولين لايه پيشگيری از وقوع جرم هستند. ضمن اينکه اين افراد پل ارتباطی ميان کلانتری و محل به شمار می‌روند. عوامل کلانتری در محل فعاليت اين افراد حاضر و آنها را تحت پوشش و پشتيبانی قرار می‌دهند. افرادی که متقاضی اشتغال در سمت نگهبان محله هستند پس از پذیرش بر اساس قوانین مقرر شده، دوره‌‌های آموزشی خاصی را خواهند گذراند تا به بهترین نحو از منطقه مشخص شده حفاظت کنند.

در این دوره‌های آموزشی، افراد برای انتصاب به شغل نگهبانی محله، باید با اصول حفاظت از اموال و اماکن کارفرما در منطقه‌ای خاص به طور کامل آشنا شوند. این دوره‌ها، آموزش‌های مصوب مرکز انتظام ناجا هستند و برای آمادگی فرد در حفاظت از محله کافی می‌باشند. دوره‌های آموزشی نگهبانی محله توسط موسسات حفاظتی مراقبتی برگزار می‌شوند.

خدمات موسسه حفاظتی و مراقبتی

۱. خدمات حفاظتی: این بخش به منظور حفاظت از اماکن و اموالی که دارای پوشش حفاظتی ضعیف و نامناسبند، جلوگیری از وقوع جرم در این اماکن (این اماکن می‌تواند خصوصی و یا دولتی باشند)، از طریق استفاده از تجهیزات حفاظتی یا نگهبانان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲. خدمات آموزشی: در این بخش مهمترین قسمت کار یعنی تربیت نیروی مورد نیاز و کارآمد برای انجام وظیفه نگهبانی صورت می‌گیرد. تهیه و نصب تجهیزات مورد نیاز حفاظتی و مراقبتی در این بخش صورت می‌گیرد. همچنین اگر نیازی به مشاوره درباره این تجهیزات داشته باشید این بخش آماده خدمت رسانی به شما است. درباره ما بیشتر بدانید.

موسسات خدمات مراقبتی و حفاظتی در این بخش با تایید صلاحیت‌‌های مورد نیاز طبق قوانین، افراد را استخدام و آنها را در دو گروه مونث و مذکر جدا می‌کنند. سپس با برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های مورد نیاز این افراد مثل دفاع شخصی و یا استفاده از تجهیزات مورد استفاده در محل کار را به آنها آموزش می‌دهند. در نتیجه افراد متقاضی به آشنایی بیشتر با این شغل می‌رسند. آنها می‌توانند قوانین و محدودیت‌‌های کاری خود را راحتتر و بهتر درک کنند. بعد از ایجاد آمادگی لازم آنها می‌توانند با دریافت لباس‌‌های فرم مخصوص و رسمی با تجهیزات لازم که شامل باتوم، اسپری فلفل، دستبند، شوکر و فانوسقه است عازم محل مورد نظر شده و کار خود را شروع کنند.

وظایف نگهبان محله

وظیفه نگهبانی این افراد با توجه به قرارداد مشخص شده می‌تواند شامل مراقبت از ساختمان‌های تجاری و مسکونی، ماشین‌های پارک شده در اطراف این ساختمان‌ها، گشت‌زنی و زیر نظر داشتن افراد غریبه در محدوده مورد نظر و معرفی افراد مشکوک به پلیس یا کلانتری محل به منظور حفظ فضای امن عمومی می‌باشد. به طور کلی، کارهایی که یک نگهبان محله پس از گذراندن دوره‌های آموزشی باید به آن بپردازد عبارتند از:

  • حفاظت از مجتمع‌های مسکونی، تجاری، صنفی، و صنعتی
  • مراقبت از محله‌ها و شهرک‌ها
  • حفاظت و مراقبت از اماکن و تاسیسات فاقد رده حفاظتی
  • مراقبت از بانک‌های خصوصی، بنیادهای مالی، سیلوهای زیر 50,000 تن، انبار‌ها، مخازن سوخت، و غیره
  • حفاظت و مراقبت از واحدهای مسکونی
  • مراقبت از باغات، ویلاها، و املاک شخصی
  • مراقبت از حمل و نقل پول، اسناد، و اشیا بهادار
  • حفاظت و مراقبت از اماکن عمومی مانند بوستان‌ها، فرهنگ‌سراها، تفریحگاه‌ها، و نمایشگاه‌ها
  • حفاظت از اردوهای سیاحتی و زیارتی
  • مراقبت از اماکن درمانی، مذهبی، و هنری
  • حفاظت و مراقبت و برقراری نظم و انتظامات مسابقات ورزشی، اجلاس‌ها، و همایش‌ها
  • مراقبت از محل امتحانات، آزمون‌های سراسری، آموزشگاه‌ها، و دانشگاه‌ها

در واقع وظيفه اصلی نگهبانان محله، مراقبت و پیشگیری از وقوع جرم در حوزه نگهبانی می‌باشد.

تجهیزات مورد نیاز نگهبان محله

نگهبان محله برای تامین امنیت خود و افراد ساکن در محله باید تجهیزات کامل دفاع شخصی را به همراه داشته باشد. این تجهیزات می‌تواند شامل باتوم، اسپری فلفل، دستبند، شوکر، و فانوسقه باشد. لباس فرم نگهبان محله معمولا شامل یک پیراهن دارای دو عدد جیب روی سینه است. اولین دکمه با فاصله ۷ سانتی متر از برگردان یقه نصب می‌گردد.

فواصل دکمه‌های بعدی ۸ سانتیمتر می‌باشد. رنگ آن طوسی روشن بوده و رنگ پاگون‌ها، درپوش جیب‌ها، مچ‌ها و دور داخل یقه تیره نوک مدادی است. همچنین یک شلوار راسته ساده، بدون پیله، دو عدد جیب توکار در طرفین و یک جیب توکار در سمت راست عقب شلوار که به وسیله دکمه و بندک مهار می گردد و دارای هفت پل به عرض یک سانتی متر می باشد. شلوار نگهبان محله به رنگ نوک مدادی است. همچنین دارای دو خط سفید از انتهای جیب تا لب دمپا می باشد. لباس فرم نگهبان محله شامل یک کلاه نیز می گردد.

این کلاه دارای شش ترک و نقاب هلالی است. آرم مرکز انتظام در وسط دو ترک جلو گلدوزی شده است. این کلاه ها دارای چسبک تنظیم در پشت می باشند. رنگ کلاه نگهبان محله دو ترک جلو رنگ طوسی و چهار ترک جانبی و پشتی و نقاب به رنگ تیره نوک مدادی است. رنگ‌بندی آرم مرکز انتظام به این صورت است که طرح حاشیه آرم و الله به رنگ سبز سیدی و رنگ دایره دور الله به رنگ زرد می‌باشد و نوشته مرکز انتظام به رنگ قرمز روی کلاه دوخته می‌شود.

خدمات کلی موسسه حفاظتی و مراقبتی به چند بخش تقسیم می‌شود؟

۱. خدمات حفاظتی: این بخش به منظور حفاظت از اماکن و اموالی که دارای پوشش حفاظتی ضعیف و نامناسبند، جلوگیری از وقوع جرم در این اماکن (این اماکن می‌توانند خصوصی و یا دولتی باشند) از طریق استفاده از تجهیزات حفاظتی یا نگهبانان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۲. خدمات آموزشی: در این بخش مهمترین قسمت کار، تربیت نیروی موردنیاز و کارآمد می‌باشد که برای انجام وظیفه نگهبانی صورت می‌گیرد. نصب تجهیزات موردنیاز حفاظتی و مراقبتی در این بخش صورت می‌پذیرد.

موسسات خدمات مراقبتی و حفاظتی در این بخش با تایید صلاحیت‌های موردنیاز، افراد را استخدام می‌کنند. با گذراندن دوره‌های آموزشی مهارت‌های موردنیاز مثل دفاع شخصی و یا استفاده از تجهیزات مورد استفاده در محل کار به آشنایی بیشتر با این شغل می‌رسند. موسسات می‌توانند قوانین و محدودیت‌های کاری خود را راحتتر و بهتر درک کنند. بعد از ایجاد آمادگی لازم می‌توانند با دریافت لباس‌های فرم مخصوص و رسمی با تجهیزات لازم که می‌تواند شامل باتوم، اسپری فلفل، دستبند، شوکر و فانوسقه عازم محل مورد نظر شده و کار خود را شروع کنند.

 

حفاظت، مراقبت، و امنیت با امین حفاظ میهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به نوشته‌ها