دوربین مدار بسته آنالوگ

بازگشت به نوشته‌ها

این روزها بیشتر سازمان‌ها، شرکت‌ها و منازل برای تامین امنیت خودشون از دوربین مداربسته استفاده می‌کنن. دوربین‌های مدار بسته موجود در بازار به دو نوع تقسیم میشن. مدار بسته آنالوگ و مدار بسته آی پی. دوربین مدار بسته آی پی، نسل جدیدی از دوربین‌ها محسوب میشه. دوربین مدار بسته آنالوگ، نوع قدیمی‌تر اونه. طبیعتاً از قیمت مناسب تری هم برخورداره. به همین دلیل خریداران بیشتری هم داره. در این مقاله به بررسی دوربین‌های آنالوگ می‌پردازیم. همچنین با مزایا و معایب اونا آشنا میشیم. #ویکی‌پدیا

دوربین مدار بسته آنالوگ چیه؟

تمام افرادی که به فکر نصب و راه اندازی دوربین مداربسته هستن، ابتدا باید با انواع اون آشنا بشن. اونا با این کار، با در نظر گرفتن نوع نیاز خودشون به انتخاب درستی میرسن. یکی از انواع دوربین‌های مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگه. دوربین مدار بسته آنالوگ در سال 1942 برای یک پروژه نظامی طراحی و تولید شد. این وسیله الکترونیکی با روشی بسیار آسان تصاویر رو با imaging sensor به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل می‌کنه.

سیستم کارکرد دوربین مدار بسته آنالوگ بسیار سادست. این دوربین با استفاده از حسگرهای الکترونیکی که در اون تعبیه شده (این حسگر میتونه یکی از انواع CCD یا CMOS باشه)، تصاویر رو دریافت میکنه. مرحله بعد، اونا رو به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل میکنه. روند کار به این صورته که آنالوگ دریافتی در دوربین به وسیله حسگرها به یک تقویت کننده و به خروجی ارسال میشه. دوربین‌های مدار بسته آنالوگ اولین نسل از دوربین‌های مداربسته هستن و به نوعی قدیمی ترین نوع اون‌ها به شمار میان.

این دوربین، تصاویر دریافتی رو با فرمت baseband به دستگاه ضبط کننده دیجیتال می‌فرسته. برای این کار از یک کابل کواکسیال یا UDP استفاده می‌کنه.  شما می‌تونید این تصاویر رو بر روی هارددیسک ذخیره کنید تا بعدها هم بتونید به اون دسترسی داشته باشید. شما به راحتی می‌تونید خروجی دوربین مداربسته آنالوگ رو از طریق تلویزیون مشاهده کنید.

دوربین مدار بسته آنالوگ

انواع دوربین مداربسته آنالوگ

انواع مختلفی از دوربین مداربسته آنالوگ در بازار موجوده. دوربین‌های مداربسته به سه دسته دوربین مداربسته دام dome، دوربین مدار بسته بولت bullet، و باکس box تقسیم‌بندی میشن. دوربین مداربسته دام دارای قاب و کیس گنبدی شکل و سقفیه و بیشتر در محیط‌های مسقف و پوشیده مورد استفاده قرار می‌گیره. دوربین مداربسته بولت بیشتر در محیط های باز مورد استفاده قرار می‌گیره. این نوع دوربین دارای قاب و کیس پایه داره و زاویه تنظیم این مدل دوربین آسونتر و انعطاف پذیرتره. دوربین مداربسته باکس تلفیقی از کیس‌هاییه که دوربین در اون قرار میگیره و باعث میشه سطح حفاظت از دوربین‌ها بالاتر بره.

در زیر به معرفی چند نوع از این دوربین‌ها می پردازیم:

دوربین‌های پین هول: دوربین‌های پین هول نوع کوچکی از دوربین‌های مداربسته هستن. این نوع دوربین اندازه کوچک 3 در 3 داره. دوربین پین هول یک لنز ثابت داره و میکروفونی برای ضبط صدای محیطه. به دلیل اندازه کوچکی که داره از این نوع دوربین معمولا به عنوان دوربین مخفی استفاده میشه. تصاویر ضبط شده دوربین پین هول کیفیت پایینی دارن. دلیل پایین بودن کیفیت، کوچک بودن سایز لنزه.

دوربین مدار بسته آنالوگ پین هول

دوربین‌های دام گنبدی: دوربین دام گنبدی، یکی از کاربردترین انواع دوربین های مداربسته است. این نوع دوربین، دارای ظاهری زیباست و از اون بیشتر برای محیط‌های داخلی اداری و تجاری استفاده میشه. دوربین دام گنبدی روی سقف نصب میشه و استفاده از اون بسیار آسانه. مدل‌های دیگر این نوع دوربین از کاورهای مخصوصی استفاده میکنن. این عمل موجب میشه دستگاه در برابر رطوبت و ضربه مقاوم بشه. بنابراین برخی از دوربین های دام گنبدی رو میشه در محیط‌های بیرونی هم نصب کرد.

دوربین مدار بسته آنالوگ دام گنبدی (Dome)

دوربین‌های فست دام: اگر خواهان تصویری 360 درجه از محیط خود هستید، دوربین مداربسته فست دام، گزینه مناسبی واسه شماست. دوربین فست دام دارای قابلیت چرخش افقی و عمودیه. این نوع دوربین در حرکت افقی میتونه 360 درجه بچرخه و در حرکت عمودی قابلیت چرخش 90 درجه‌ای داره. یکی از ویژگی‌های جالب این نوع دوربین‌ها اینه که میشه با تنظیم برنامه‌ای روی اون، سوژه مشخصی رو به صورت زمانبندی دنبال کرد. همچنین با دوربین فست دام میشه روی برخی تصاویر زوم کرد.

دوربین مدار بسته آنالوگ فست دام

 

مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ

برای اینکه بتونید انتخاب درستی برای خرید دوربین مداربسته داشته باشید، لازمه با مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ بیشتر آشنا بشید:

مزایا

  • قیمت پایین اون نسبت به دوربین مداربسته آی پی
  • قابلیت کنترل از راه دور
  • سادگی نصب و استفاده از اون
  • تنوع بالا در سایز و طراحی ظاهری

معایب

  • اثرگذاری نویز روی کیفیت تصویر، پایین‌تر بودن وضوح تصویر نسبت به سایر انواع اون
  • اثرگذاری امواج داخلی روی کیفیت تصویر به دلیل انتقال تصاویر به صورت آنالوگ و در محدوده فرکانس‌های آنالوگ در دوربین مداربسته آنالوگ بی‌سیم
  • امکان دریافت تصاویر توسط افراد دیگر و ناامنی دوربین مداربسته بی سیم
  • نیاز به سیم کشی زیاد و هزینه بالای سیم کشی
مشکل کیفیت تصویر

از معایب دوربین مداربسته آنالوگ، در مورد پایین بودن کیفیت تصویر این نوع دوربین‌ها گفتیم. همونطور که می‌دونید کیفیت تصاویر این نوع دوربین‌ها، تابعی از امواج آنالوگه. همچنین می‌دونیم که امواج آنالوگ همیشه در معرض نویز قرار دارن. به همین دلیل برای کمتر شدن مشکل کیفیت تصویر در دوربین مداربسته آنالوگ، در انتخاب نوع کابل‌ها و تجهیزات این نوع دوربین‌ها باید به کیفیت اونا توجه کنید. استفاده از کابل‌های با کیفیت، در بهتر شدن تصاویر خروجی دوربین تاثیر بسزایی داره.

رزولوشن دوربین مداربسته رو با تیوی لاین نشان میدن. تیوی لاین یکی از استانداردهای رایج در سیستم‌های تلویزیونی آنالوگه. کاربرد تیوی لاین نشون دادن رزولوشنه. این استاندارد از خط های عمودی قابل تفکیک برای کیفیت تصویر استفاده میکنه. هر چقدر تیوی لاین دوربین بالاتر باشه، کیفیت تصویر اون هم بالاتره. ماکزیمم تیوی لاین برای دوربین مداربسته آنالوگ، 720 TVL هست.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب

برای راه اندازی دوربین مداربسته، نیاز به تجهیزاتیه که در زیر به معرفی اونا می‌پردازیم:

دستگاه DVR یا دستگاه ضبط دیجیتال تصاویر

یکی از تجهیزاتی که برای نصب و راه اندازی دوربین مداربسته نیازه دستگاه DVR است. دستگاه DVR به عنوان قلب این سیستم عمل میکنه. دوربین های مداربسته آنالوگ و یا دیجیتال، تحت شبکه و یا معمولی، همگی تصاویر رو دریافت کرده و به سمت این دستگاه DVR ارسال میکنن. وظیفه دستگاه DVR دریافت، ذخیره و تجزیه و تحلیل داده‌ها و تصاویر دریافتی از دوربین‌هاست. معمولا، این دستگاه از تغذیه 12 ولتی و 2 آمپر استفاده میکنه.

دستگاه DVR یا دستگاه ضبط دیجیتال تصاویر، انواع مختلفی داره که به نسبت نیاز خود باید یکی از اونا رو انتخاب کنید. به طور مثال اگر نیاز امنیتی شما با نصب 4 دوربین برآورده میشه، می‌تونید از دستگاه DVR چهار کاناله استفاده کنید. هارد ذخیره‌سازی تصاویر دوربین مداربسته نیز در این دستگاه نصب میشه که اونم بر اساس نیاز انتخاب میشه. برای اطلاعات بیشتر می‌تونید به مقاله نکات خرید دستگاه DVR مراجعه کنید.

دوربین مداربسته آنالوگ

واضحه که مهمترین بخش توی این سیستم، خود دوربین‌ها هستن. دوربین مداربسته، بخش دریافت تصاویر رو بر عهده داره. دوربین مداربسته، انواع مختلفی دارن. اونا براساس نیاز کاربر انتخاب میشن. در دوربین های مداربسته از یک منبع تغذیه 12 ولتی 2 آمپری استفاده میشه. برای تامین این انرژی از منابع تغذیه سوئیچینگ و یا آداپتورهای تغذیه 220 به 12 استفاده میشه.

سیم و کابل برای نصب

دوربین مداربسته توسط سیم و کابل به دو دستگاه DVR و یا NVR متصل میشه. برای نصب یک دوربین مداربسته باید یک خط قدرت (برق) و یک خط دیتا (تصویر) فراهم کنیم. خط توان رو میشه با سیم‌هایی با سطح مقطع حداکثر 0.75 تامین کرد. اما برای خط دیتا یا تصویر باید از کابل کواکسیال یا همون سیم آنتن تلوزیون استفاده بشه. توجه داشته باشید همونطور که در بالا به اون اشاره کردیم، برای داشتن کیفت و وضوح بهتر تصاویر، لازمه در انتخاب سیم و کابل‌های باکیفیت دقت کرد.

برای سیم‌کشی دوربین های مداربسته میشه از سیم‌های ترکیبی (قدرت و دیتا در قالب یک کابل)  و یا سیم‌های جداگانه استفاده کرد. سیم‌های ترکیبی دوربین مقرون به صرفه‌تره و پیشنهاد ما برای کسانی که منابع اقتصادی محدودی دارن این نوع سیم و کابله.

 

حفاظت، مراقبت، و امنیت با امین حفاظ میهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به نوشته‌ها